drawing crazy patterns on your sheets

I helgen glittrade vattnet framför våra fötter på torget sålde de jordgubbar i rabatterna växte lila och vita blommor jag ville ta en men lät den växa för det verkade snällast så och sen tog jag bort en lång plastsak som förstörde för blommorna och jag sprang för att hamna på samma våglängd och varvantal som lyckan och jag tror jag lyckades.
-jag vill vara ett psykedeliskt mönster. -det kan man vara om man har tillräckligt färgglada kläder på sig.

crazy patterns on your sheets.







AN OUTDOOR SMELL OF YOUR HAIR, I BREATHE AS HARD AS I CAN

smiling
spinning round and round
holding hands
the whole world a blur


Idag under svenskan så fick jag ett mental shutdown när Hoppipolla spelades och jag glömde bort att resten av världen såg på så jag råkade känna hur vackert allt var bland människor var av ungefär hälften aldrig nånsin kommer att kunna förstå mig aldrig aldrig aldrig. aldrig aldrig aldrig.


och jag var ingen, du var aprilhimlen

Tiden har blivit dum i huvudet och en lucka i historien har öppnats och sedan fyllts och jag har sovit någonstans annorlunda, druckit jordgubbste från igår, haft örat mot någons hjärtslag, sett vattnet glittra och kännt att hela livet var ett disco men hur kunde det bli svårt?

Mitt första inlägg som handlar uteslutande om tandvård.

Jag måste få peka all eder uppmärksamhet mot ett rosa hus ett par hundra meter från Sävar "Centrum" som vi alla känner bäst som Folktandvården. Där låg jag nu idag och en människa grävde runt med bedövningsspruta i min kind medan jag, spänd som ett stolpskott, (om någon hade lyft mig hade jag förblivit rak som en planka,) försökte tänka på lukten av nytvättade kläder fast det enda som kittlade min näsa var den ofrånkomliga lukten av fiskmås som ligger som en hinna över hela folktandvården. Nu har jag en fråga att ställa till alla Ers Höghet Tandläkare. Varför väljer man frivilligt och utan pistolhot det yrket? Förutom manliga gynekologer så är det ju tandläkare som väcker flest misstankar om att vara skumma kufer med konstiga fetischer. Jag menar, hur kul kan det vara att rota runt i människors varierande men mer eller mindre otäcka munnar och peta med en skrapa på deras groende ansamlingar av diverse tandproblem och VEM skulle välja att göra det helt frivilligt? De måste ju bara vara speciella. 

Nu har jag i alla fall en tand mindre än förr och jag minns när jag var liten och såg något sånt här traumatiserande barnprogram där någon randomly selected tant av typsnitt fattigjon log och man kunde ana stora svarta hålrum i hennes mun och jag tänkte att om jag ser ut sådär och har sådär stora svarta hålrum i munnen när jag blir gammal så kommer jag att bli så rädd för mig själv att jag dör så därför får det inte hända. Tur att jag inte har kvar den inställningen för det skulle ju kännas jobbigt. Jag tycker att det är ganska charmigt nuförtiden. Men jag får fortfarande dåliga magkänslor när jag tänker på den där fattigjonsgumman som var svartvit på tvn.   

Sluta dröm om det ljuva livet, vi kommer aldrig va med om det

och be aldrig mer om ursäkt för sakerna du aldrig gjorde.

Jag tror jag glider ovanpå allt just nu. Jag avverkar prov efter prov och sak efter sak utan att ens känna mig glad och lättad efteråt för hur ska man kunna vara lättad när man aldrig inte varit tyngd av det i första taget? Istället går jag så många metrar att jag inte kan räkna dem och lyssnar så många gånger på Train att jag inte kan räkna dem och inser att Kom igen Lena aldrig kommer att sluta vara bra och nu lyssnar jag på Kom änglar eftersom att en människa spelade den för två veckor sen och jag fick en nära döden-upplevelse eftersom att jag hade glömt hur allt kändes där i november när den var med. Men nu ger den mig ingenting. Och jag åker buss och exakt när bussen saktar in vid NUS hållplats så sparar jag livet där och då. För jag kommer ihåg alla de gånger i livet då jag tänkt på livet på det där sättet.







FOTNOT.
Alla borde lyssna på City and Colours Sleeping sickness och samtidigt söka på lyrics på den på google för det är VACKERT.

And I'm still waiting for you to show me fire

Jag gillar verkligen när människor bara smsar mig för att de undrar hur jag mår eller vad jag har för mig utan att jag har smsat först eller utan ha ett annat ärende. Jag gillar verkligen att gå hem när det är sent på kvällen och jag egentligen skulle kunna ta cykeln men jag går istället för att kunna gå sakta och stanna på bron och kolla på Kryppedalen som är upplyst där över ån och gör att man faktiskt kan tycka att det finns nånting fint med Sävar. Och jag gillar verkligen Albion, Hey soul sister och Sleeping sickness. Jag vet inte vad jag ska ta mig till när jag lyssnar på de låtarna. Och jag gillar verkligen att man börjar kunna reda ut den här veckan nu.  


Bonk bonk bonkelibong

Jag var bara tvungen att flika in att Supergrass är väldigt BRA och INTRESSANTA och låter som nånting TAKTFAST.


And I dream about you all the time.

I'm so glad you have a one track-mind like me.

En fruktansvärd bakgrund. Jag la märkte till det. Jag menar, det är inte så att ni ska tänka att "vilken fruktansvärd bakgrund, är hon seriös med att tycka att den var fin?" NEJ. Jag la märke till att den var hemsk. Men ibland måste man vara ifrån sina normala saker ett tag för att man ska tycka om dem igen. MEN.

Vilken kort helg det har varit. Jag åkte buss och kände en förvirrning blåsa hål på min hjärna för jag skulle någonstans men plötsligt var jag tillbaka någonstans. Fråga inte ens. Nu ska jag se det sista avsnittet till Upp till kamp och få en klump i halsen, lyssna på I want you med Bob Dylan för att den ligger klistrad mot min hjärna och kanske dansa runt medans jag lyssnar också för det är sånt man gör när man har på sig svarta jeans och en vit tröja som är lite för liten och kort. Idag har jag sett mig själv på film och tyckt att jag såg ut som Nic Schröder, men känt mig som ett psykedeliskt mönster. I fredags när jag gick på gator tills de tog slut och tittade på människor så visslade en man på mig. Jag fick ökat självförtroende.   

Rulla ihop i en hög.

Nyss rullade jag ihop mig i en hög och skrattade eller nånting liknande för jag vet inte riktigt vad jag gjorde och när jag andades in klistrades mitt hår mot min mun och när jag andades ut så flög det iväg. Det kändes som att jag inte visste vad jag höll på med riktigt för om man visste det så skulle man väl inte göra något sånt. Jag lyssnar på Down in Albion och känner att Pete Doherty måste ha varit på kulmen av sitt knarkande vid denna tid för det låter som mmmmmmmmmmmmuuuuuu lllllllllaaaaaaa laaaaaaaaaaaa brrrrrrrr när han sjunger. Och han sjöng why would you pay to see me in a cage which the whole world calls a stage och jag fick skuldkänslor. Till och med mer skuldkänslor än när Oscar satt och hostade i typ tio minuter utan att kunna få luft och jag satt och skrattade åt honom i bakgrunden. Jag har varit sugen på äppeljuice hela veckan fast sen när jag drack det så smakade det precis lika dåligt som jag hade ett svagt minne av att det smakade. 

MEN! Nog om det. Enda anledningen till att jag skriver det här är för att jag har inget annat att göra på datorn, eller för att ni ska få något att håna mig för, så har jag inget annat att göra när jag spelar dator. Ja, det är sant, jag brukar säga spela dator exakt lika mycket som jag säger göra läxor och inte plugga, när ska vi in och inte när börjar vi. Det är arvet från mellanstadiet. Och nu undrar jag om någon enaste människa vet någon rolig sida på internet för jag har verkligen inget att göra på datorn. Men ändå så sätter jag mig här för att fördriva tiden. Hmmm. Jaja, ni kan ju säga något om ni kommer på något.     

And now my dreams are nothing like what they were meant to be

Det känns så himla förutsägbart att säga att skolan tar livet av en för tillfället. Helt bokstavligt. Den snor mitt liv just nu. Och jag förstår ju ändå inget.
Så jag får väl vänta tills jag har annat skriva.

And this is the time we're scared of baby, there ain't no stop in temper, this is the modern.

Jag har spenderat nån timme med att inte förstå något av stökiometri-uppgifter och jag börjar få tillbaka känslan av att vara fruktansvärt bottenlöst irriterad över NOprov, jag menar MOOORRRRRRRRRRRRR. Kryptiskt är det. Och jag är inte så kryptisk av mig. Det är därför jag spenderar noll tankar på att välja natur. Med glädje dessutom.
seems like a lifetime since you've been gone, seems like forever I've been on the run, it fells like I'm fading, chilled to the bone, won't you let me sleep 'cause I'm coming down cold, var bara tvungen att flika in det.

Igår beslutade jag mig för att i fortsättningen alltid sova i skjorta och trosor, och tjocksockor ifall det blir kylslaget, och det var mycket skönt att vandra omkring i trosor och skjorta på morgonen, men jag hade väldigt svårt att somna i det, så det började inte överdrivet bra. Men å andra sidan så kan jag varken äta ordentligt eller sova ordentligt nu. Det enda jag kan göra ordentligt nu är att tänka. Och då speciellt över sommaren och allt som smälter fram. Men inte på stökiometri. Och inte på matte.  

Och Trains "Hey, soul sister" är så underbart underbar. I knew when we collided, you're the one I have decided is one of my kind och And I'm always gonna want to blow your mind

... ... ... ... 

Magasinsgatan.

På våran anslagstavla hänger ett vykort som föreställer Arvika från ovan och det är från pappa till mamma innan allt det här och han har ringat in ett hus med vad som verkar vara en ofungerande kulspetspenna för man ser bara inringningen om man vinklar vykortet så att ljuset landar på det och det var där han bodde och adressen visar sig vara Magasinsgatan och Håkan Hellström har en ouppmärksammad låt som heter Magasinsgatan och det känns fulländat som en cirkel som är rund och hel.

huuum

"och hur magiska kan vi va
när vi vet vad hjärnorna består av?

och hur lyckliga kan vi bli
vi som spillt på kartans alla vita fläckar
och hur spännande kan världen bli
när vi vet vad fläckarna består av?"




Det är ju det jag försöker säga. Världen kan omöjligt bestå av atomer. Och av grå hjärnsubstans. Världen måste vara mer romantiserande än så. Den är ju det.

din identitet är min hemlighet

Att lyssna på Emil Jensens Orka då-skiva för att det dyker upp i mig så fort någon klagar, jag vill bara säga Orka då och skaka om dem fast mjukhänt och sedan snurra iväg med dem och känna orken medan Emil Jensen sjunger om att Om jag gör bort mig inför dig, spela roll? och om det här är den enda kväll jag har och diverse om deprimerande läggmatcher i pingis för ORKA DÅ KOM IGEN ORKA DÅ JAG TROR PÅ ATT DU KAN ORKA. Jag tror att det har att göra något med den simpla egoistiska handling att jag känner en skrattladdad inställning till världen och att jag orkar nu. Men skolan känns som något bortkommet bortklemat bortsållat och jag måste väcka mig ur tanketrans för varannan mening jag läser om samhällsekonomi och det är kanske inte något positivt för trots allt är vi inne i en sån där period där skolan har tussat ihop allt hårt och kargt (jag skulle aldrig sälja dig vad jag än får sjöng just Emil Jensen, det var fint) och just nu orkar jag allt förutom att tänka på sånt. Sådant får agera missbildade godisbitar som människan vid godisfabrikens rullband råkade glömma bort att plocka undan, som följer med men som ingen lägger märke till. För just nu så har vi lyckats styra upp våran stundande skolavslutningsinsats till något vackert mot grön botten och igår halvlåg jag på sängen och läste Bodil Malmsten och lyssnade på regnet som ramlade från ovanför mitt snedtak och för att cykla och för nya och gamla människor.


ORKA DÅ!   

And this is the last song that I write while still inlove with you.

Lukten utomhus påminner om något och jag vet inte vad det är men jag tror att det har något att göra med nytorkad skolgårdsasfalt. Och jag brukar lida av att just när allt vattnet har stillnat så plaskar någon runt i det och rör runt allt igen fast sen när jag är beredd på det så slutar de plaska men nu tror jag att jag har börjat inse hur jag ska göra för att förminska allt till sin rätta storlek och jag påminns om att jag är säker på att jag en dag kommer att kunna strunta i allt och alla och det är inte alls nu men dagen kommer närmre. Och  jag längtar till skärgården fast jag knappt aldrig varit där och mina gardiner ser ut som stora oranga solar.



Och jag citerar en Markus-låt som jag inte riktigt vet om den stämmer in på mig men  Och jag märker att jag faktiskt är glad, och det har inte hänt sen inte vet jag. Jag brukar vara glad. Fast inte på det här sättet och lovet har varit smått fantastiskt och inget har nånsin fått stelna utan hållts i rullning och skolan inser väl att den inte kan börja nu? Men nu fortsätter allt. Eller hur? 


En dag.

Ni ska nu få ta del av vad som i 90% av alla sina sammanhang skulle refereras till som ett "axplock" ur en dag.
 Choklad som smakade som en blandning av billighetsblockchoklad och gott samvete. Tidning som ni säkert tycker att det känns fruktansvärt fel och otippat om jag säger att jag läser den ibland, och ja, det är det också, men vad tråkigt allt skulle vara om bara tippade saker hände hela tiden.

 Just när jag skulle läsa världens bästa krönika av Jessica Gedin så märkte jag till mitt så kallade "stora förtret" att de hade en ny krönikör. Det var inte najs.

 

Skulle hämta min skiva och min pocket i brevlådan men nej. Den ekade tom.



Gick till Kronans Droghandel för att köpa värktabletter till Alfons....



För om inte detta är en stackare så vet jag inte vad en stackare är för något.



Jag bakade mackor.



Och kvällen avslutades på Hamnmagasinet där bland annat Kreti och Pleti spelade, jag tog dock inte med mig någon kamera eftersom att jag drabbades av paranoida tankar om att jag skulle bli rånad på väg tilll bussen. Så här såg de i alla fall ut i somras. Nu slumpade det sig så att jag inte tog någon buss hem trots allt eftersom att det var far too trevligt för att sticka efter en timme och för att en lång människa med trasiga converse var där så att jag valde att stanna kvar och umgås med denna plus alla andra trevliga människor. Det var en rätt underlig kväll som skapade små efterdyningar av tankeverksamhet i mig resten av helgen.



explosion explosion explosion

Jag har en konstig känsla i magen och den känns vacker och varm som en explosion och jag undrar var den kommer ifrån men jag tar alla chanser jag får att skriva explosion för det är mitt nya favoritord och jag vill dansa runt i en klänning med flygande kjol och skrika EXPLOSION! EXPLOSION! EXPLOSION! Och ingen musik är bra just nu men alla böcker slukar upp mig och jag har tänkt på att böcker är en fin sak, från pärm till pärm, så många sidor som ryms där inne och så mycket text det är på varje sida, som en vägledning i fantasin och EXPLOSION EXPLOSION EXPLOSION! Och snart kommer Babyshambles och Plura att landa hårt i min brevlåda och tysta ner mina explosioner för det är det som musik gör när den blir fel och jag känner egentligen varken för Pete Doherty eller Plura just nu.
God morgon.

För en enda explosion som trycker undan tid och rum

För idag skrev jag på min kära bok för första gången för i vår och alla sensommarspromenadkänslor kom tillbaka när jag läste igenom allt och tänkte på att detta har vilat i snart ett helt år och säkert lär den få vila längre också. För jag vill inte förstöra något.



För att jag hittade den här bilden och tänkte på framtiden och på Frankrike. För att det bara kändes så av någon anledninng.

RSS 2.0