Det kostar att ha kul jämt det kostar att ha roligt jämt det kostar att ligga på sämst

"Han spelade som en pianovirtuos på medelklassens hjärtan." Den meningen har levt kvar i mig sen jag läste den första gången i historieboken och nu har vi skrivit det där provet om Andra världskriget och även det där no-provet och jag kan ändå inte förstå att det är ur världen. Den där känslan av att inte kunna greppa tag om det och fånga in det i förståndet håller kvar det här hos mig. Och det där SO-provet slog till och med Amerikanska revolution-provet i dryghet. Det måste ni erkänna.

Som små fjädrar och kringströdd sand, du är ett myller av fräknar och damm.

Jag vill bara sitta och kolla in i ett kaleidoskop och ha på mig bruna smutisga skor och trasiga strumpbyxor och bakom kaleidoskopet lyser nog solen och jag sitter förresten i gräset och sen reser jag mig och går med armen runt någon vän och jag är sådär översvallande som jag kan vara ibland men inte tillsammans med alla. Och jag har fått tillbaka alla de där bruna små fräknarna och solen har blekt mitt hår till något sorts rödbrunt virrvarr.
Ett sånt där myller av fräknar och damm. Men först måste någon fixa fram sommaren.

En kväll och en slumpartad slumpande musikattiralj

När musiken i öronen stämmer exakt överens med vars man är, i vilket scenario, så att bakgrundsmusik förvandlas till soundtrack. När man inte har bråttom hem. När man ser allt genom ett skimrande kvällsljus och upptäcker fina saker i allt som man förbisett. När man stannar upp. När en glad främling hälsar på en utanför Kommundelsförvaltingen. När man är på ett annat level, ett annat sorts humör, när allt övrigt skalas bort. När en konversation är otänkbar. När allt är intensivare men tystare än annars. När man går själv. När man blir full i skratt av Kristian Anttilas burdusa naivitet mitt i allt lugna och avskalade då han plötsligt dyker upp i öronen, och hans röst låter helt omedveten om det opassande i att sjunga just där och då. När skrattet kan vänta tills senare. När man går ensam under stjärnorna utan att känna sig manad att dra upp klyschor om hur liten man är i jämförelse med dem. När man väl hemma sitter själv med ett ljus och när blocket är olinjerat. När man ska skriva nästa mening. 
Då när nuet är lite mer närvarande än vanligt.   

Here we all are, sitting in a rainbow


Idag har jag varit ovanligt uppåt med tanke på att det är torsdag (gud jag skrev trosdag först, tur att jag märkte det liksom) och idag känns som en perfekt dag för Small Faces och karuseller. Så nu delar jag med mig av det. Håll till godo.






hey you got to hide your love away // John Lennon with band, jag gillar inte den låten men den har fastnat i huvet, så vad gör man?

nu närmar sig klockan arton noll noll och den närmar sig inte ens så sakteliga så som man annars hade hoppats på, och jag känner mig inte ett dugg redo för läxor ännu, fast arton noll noll är min pluggtid, jag är inte beredd på nånting idag allt känns påkommet eller konstigt och det är inte normalt att sjunka i livet när man kommer hem men när jag gick hem så kändes det som en sån här dag då det passar att gråta på vägen hem och jag funderade på det men avstod.

Jaha och nu har det gått två minuter till.

Randomkaka

Varför spenderar jag alltid mina semmeldagar hos tandläkaren? Some sorth of sign from above, eh? I alla fall så var jag där pågrund av min tand som har ruptus och som inte kan fatta att det är fysiskt omöjligt för den att göra ont med tanke på att den inte ens har kvar sina nerver. I alla fall så pratade denna uppenbarligen praktiserande yngling till tandläkare (varför är det alltid jag som måste bli om händertagen av praoelever?) om tandlossning och jag kände bara mig otroligt gammal med tanke på att ordet tandlossning osökt för tankarna till en 75-åring med rullator och pastellfärgad kappa. Sedan tandtrådade hon mig och jag fick en ny sorts känsla i munnen.

Andra världskriget var designed to drive you nuts känner jag nu så här efter ett par veckors djupdykning i det träsket, det har helt skyfflat om i hjärnan på mig. Ett bra exempel på det är när jag var på väg hem och så gick jag över skolgården. Det kom en människa från höger och en från vänster och de var på väg att gå fram till varandra så jag liksom kom i kläm däremellan på nåt vis, och det enda som ekade i mitt huvud var KNIPTÅNGSMANÖVER, DE UTFÖR EN KNIPTÅNGSMANÖVER PÅ MIG. 


Och karuseller.

Jag har kommit på två till favoritord;

Choklad






och karuseller.

Oh it wasn't easy gettin' it out of my head

Signe en gång frågade du mig vilka mina favoritord var, åtminstone så känns det som att det var din fråga, men man ju aldrig vara säker. Då hade jag inget på lager som var vidare lättåtkomligt så jag blev mest tyst eller frågande kan jag gissa. Men nu vet jag.


ROSEBUD          SUNBEAM              28 FEBRUARI        THURSDAY


De två första är egentligen väldigt fula och avhuggna och lämnar en att önska mer men de smakar som leenden och blommigt tyg och ängar och jag väljer för en gångs skull att göra som man ska och döma efter innehållet och inte utsidan och de är nog ändå de finaste orden för mig. 28 Februari låter som rosor och vokaler och födelsedag. Thursday för att om jag hade levt i en Londonsförort på 60-talet och haft på mig en gul klänning med vit krage och ett nyfött barn på armen så hade hon hetat Thursday och i bakgrunden hördes det musik från ett öppet fönster (för när detta utspelar sig så cyklar jag med barnet i en cykelstol och mitt hår flyger och cykeln är grön på ett mörkgrönt sätt och himlen är blå på ett ljusblått sätt) och låten som spelades skulle heta Thursday och spelas av något sorts Beatlesliknande band.

Tanken är ju att man ska överdriva.

Gud det var så länge sedan jag gjorde en hiss och diss att jag inte ens kan stava till det, de tre första försöken kom jag inte längre än till "hiss" och de slutade alla med hi'aa eller liknande. Så ja nu säger vi att det var meant to be så I present: en alldeles sprillans färsk hi'aa och diss.

Hi'aaaaaa(uttala som en karatemänniska gör när han/hon sparkar i luften): The revival of tea

Jag har återvänt till mitt tedrickande med dunder och brak i samband med att jag återupptäckte burken med mandarinrooibos i min expedition bland kryddor och kaffeförpackningar. Det teet formligen stinker och gör att man hellre känner att man dör än dricker det, men så när man tar den första klunken, även känd som nådastöten, så sprider sig ett välbehag och en väldigt kryddig smak, om jag nu ska vara högtravande och högtidlig. Nej, jag rekommenderar det inte, ska jag rekommendera något så rekommenderar jag Munkte, men just det där mandarinrooiboset har skapat något av ett beroende i mig. Jag känner också att jag har en stark undran om hur människor out there vill ha sitt te. Själv föredrar jag mitt te utan socker honung mjölk och så vidare. Helt naket te helt enkelt, för annars känns det som att jag missar poängen på något vis. MEN TE I ALLA FALL TE I ALL ÄRA SKALL VI HISSA(jag orkar inte skriva hi'aa men nu gjorde jag det ändå jaha) IDAG.

Och dissen går till: Ett bloggfenomen
När bloggar blir så populära att folk utomlands på något specialsätt hittar dem och bestämmer sig för att följa dem och bestämmer sig för att tipsa alla sina utländska kamrater om dem och de bestämmer sig för att göra sig hörda på bloggen så att bloggägaren fär reda på att de har utländska läsare så uppstår just där ett fenomen som innebär att bloggaren, under själva inlägget, skriver en kort engelsk notis om vad inlägget was all about så att säga, för att de utlänska ska få en chans att hänga med. Det är här som kruxet kommer. Den där korta förrädiska sammanfattningen drar nämligen ner intrycket så fruktansvärt mycket. När man just har läste ett översvallande ovardagligt kraftigt och krusidulligt inlägg så vill man inte just därpå få läsa en vardaglig blygsam sammanfattning av allt det. Det gör det stora så litet och får en att inse att alla stora ord är en täckmantel för en liten händelse, att den där människan som verkar leva ett sånt spännande liv i en mer spännande verklighet egentligen bara silar allt genom en vägg av fina ord och klipper och klistrar vardagen för att göra den onormal. Den där lilla notisen förstör stämningen, den är en fun-ruiner och den tenderar att avslöja folks innersta litenhet. Punkt slut.   
  



..

Melodifestival del ett avklarad och jag tror att jag blev lite kär i Salem al Fakir och jag är förvånad om jag är den enda.

ingenting är vettigt noll tre tretti det har du rätt i men det struntar jag i

nu är det kväll och jag har svullna ögon och jag antar att det är därför jag ska göra en annorlunda sak som jag antingen kommer att ångra eller inte för det är inte upp till mig och ingenting är vettigt på kvällen.

och jag var bara inte gjord för dessa dar

om det inte var när jag gick helt ensam och kände mig kall och ensam och snubblade på mina skosnören så att jag föll framåt i panik och några människor råkade se och förmodligen fick ut ett gott skratt ur det eller när jag pepprades med ord som bara var gjorda för att få min uppmärksamhet men som förvånade mig hur hårda de var och hur de really freaking hurt bara för allt annat redan kändes dåligt eller när jag kom hem helt övertygad om att mina skivor hade kommit för det faktiskt har gått fyra dagar sedan beställningen men också hade de inte gjort det och jag var tvungen att gå in i huset och stänga dörren och svära högljutt innan det var okej igen, om det inte var allt det, så var det när jag kom hem på kvällen och hittade min egensydda, egenvirkade kudde sönderriven och uttömd på stoppning och kissad på som det verkligen slogs fast att jag bara inte var gjord för denna dag 

the way that you're always surprised to find truth in all of my lies, because you trust me and ignore my disguise... oh well it comforts me

Jag tittade ut på allt det gråa i betong och allt det gråa i miljöförstöring och allt det gråa som aldrig fanns med i originalplanen och plåt och ånga och plast och lysande skyltar och jag förundrades över. Över att det måste finnas nån som brinner för allt det här.







Nu är det vår igen och jag undrar hur du mår igen

Idag lyssnade jag på Känn ingen sorg för mig Göteborg och så vips så lyssnade jag på Nu kan du få mig så lätt och även om associationerna skiftar med tiden så tror jag att delar av texten på något vis alltid kommer att kännas rätt. Även om samma delar inte alltid kommer att kännas bra. Och Håkankonserten där vi satt utanför och alla de där kända ansikterna och alla sjöng alla de där låtarna, jag minns särskilt Flyg lilla fjäril flyg, och vissa hade texthäften, och vi satt där och sjöng med fast vi inte kände dem men det var inget konstigt med det och en pojke satt och grät ensam vid ett bord. Jag kommer nog aldrig att glömma den pojken och aldrig heller den där kvällen. det började kännas längesen igår. Ni vet när man spelar något banalt dataspel och man är på vippen att förlora men plötsligt händer det något så att den där mätaren är full igen. Den mätaren börjar kännas tom nu och jag behöver något att fylla den med. För allt det där nya känns som längesen. Så därför tänkte jag att  det skulle kanske gå att göra något nytt igen. 0ch när jag låg i sängen igår och var drypande trött utan att kunna sova för jag tänkte på något som kanske är möjligt att förnya och var tvungen att öppna ögonen och tända lampan för att se mina tankar klarare, för när man stänger ögonen i mörkret så suddas gränserna mellan möjligt och omöjligt ut, och det verkade möjligt ändå. Eller bara för att nu är det vår igen och jag undrar hur du mår igen. Fast jag vet att det inte är vår än, att jag bara inbillar mig det. men jag ignorerar ändå snöflingorna som faller.

You've been all over and it's been all over you

Jag har glömt om jag väntade på något. Förutom musiken. 



Allt detta ligger snart och myser i vår karga brevlåda:

Markus Krunegård - Lev som en gris dö som en hund

Melpo Mene - Bring out the lions

Timo Räisänen - Love will turn you around

Salem al Fakir - This is who I am

Jag brukar i vanliga fall vara rysligt snåljåpsaktig men när min varukorg på ginza hade passerat 200-kronorsstrecket så fanns det liksom ingen återvändo och jag resonerade att det bara var att smöra på.



ps. Jag har kommit underfund med att jag, om det inte var för att det kändes så socialt missanpassat, skulle gå omkring i långkalsonger i skolan. För så fort jag kommer hem så river jag alltid av mig de osköna byxorna till förmån för ett par slitna långkalsonger med hångiga knän. Gud vilket socialt vidunder jag är. Verkligen.

???

When the world was all covered by snow
I forgot the colours that the grass tend to grow
the trees were all leafless and lifeless and black
and I wondered if the leaves could grow back.

Detta är rätt just nu.

 Om någon undrar varför jag inte infann mig i skolan idag så var det för att jag vaknade imorse med riktigt pain i magen. Man kan inte vara i skolan och ha ont i magen. Magont och skola repellerar varandra. Nu sitter jag hemma här och dricker vatten istället för jag vet inte om något annat fungerar och jag överlåter testandet till någon annan. Gud vad jag förstörde stämningen nu kände jag. Jag gick in på bloggen för att kolla kommentarer etc och kände att det var värsta partystämningen här eller något, och nu har jag förstört det... Hmm. 

För övrigt är jag på något sorts roadtrip-humör eftersom att det rätt frekvent har varit på tal om Annas förestående körkort under helgen och att hon och jag vill/tänker/ska köpa ett tält och sticka iväg nånstans själva när hon har ett körkort i sin hand. Jag misstänker dock att jag är den ivrigare av oss två. Jag hoppas på Göteborg men det lär väl sluta med Ö-vik (gud förbjude) eller något liknande. Men jag blev i alla fall lite glad när mamma sa att vi skulle tänka på Arvikafestivalen också, att vi kunde åka dit, vilket alltså betyder att de mer eller mindre tänker över att låta oss fara dit. BABYSHAMBLES HALLÅ HALLÅ HALLÅ JAG VET EXAKT VAD PETE DOHERTY MÅSTE HA PÅ SIG OM DE ÄR DÄR MEN DE SUGER TYP LIVE OCH VÄGRAR OFTA INFINNA SIG PÅ SINA KONSERTER SÅ JAG KOMMER NOG BLI BESVIKEN VAD DE ÄN GÖR.


ps. det kom inget myndighetsbrev när Anna fyllde arton...

RSS 2.0