a jag var vaken precis som du är nu, men aldrig helt okej

Idag känner jag mig hungrig och ska ta Gardasilspruta. Igår dansade jag runt i mitt rum i bara en klänning med en kjol som flyger och med en fläta på ryggen och till Moto Boy's musik och jag kände mig barfota och somrig och solen lyste genom mina soliga gardiner. Idag vaknade jag med känslan av att jag inte är ett dugg trött och att idag är en avgörande dag för tiden. Vissa dagar är bara sådana. 


men tiden ändrar ingenting i sig, det är sakerna du gör som för dig bort. Det kryper myror över mitt golv nu för tiden.

Först efteråt blir saker klara, varför ska det vara så? Om några år kan vi springa på varann och säga Så illa kan det gå.

Igår satt jag och läste Rolling Stone och Trippen på biblioteket, gick och hade hjärtklappning själv på en gata, köpte en engångskamera, träffade Signe som först trodde att jag var min syster, köpte Granatäppeldryck och olivbröd (och en snickers också om man ska vara helt ärlig), tog kort på oss skrattandes i fula solglasögon, fast de där blåa var ju faktiskt vackra och de måste jag nog ha tror jag, såg på Sex and the City 2 och fick ont i rumpan men tyckte att det ägde ju ändå, gick till Hemköp och panikade runt bland vimlet och de tomma hyllorna, tog kort på Hemköps sluttamp, stoppade ett körsbär i fickan men glömde bort det, köpte massor av choklad och Fläderblomssaft med smak av citron och druva för halva priset, konstaterade att ingen hade kollat leg i den där helvetesrusningen ifall man hade känt för att köpa något man inte får, satte oss i parken och åt choklad och drack dryck och kollade på en kvinna som dansade till livebandet, gick till bryggan men där låg vinden på, träffade på NTI-are, skulle dra från parken men hoppade i sista sekund själv in framför scenen och drog några dancemoves innan vi åter styrde mot bussen, jag kommer aldrig att träffa de där människorna igen liksom, skrattade, hoppade på bussen. You're either on the bus or off the bus.


Jag har så svårt att balansera mellan trygghet och panik

Idag drar jag till stan så att säga och sitter där själv och läser Trippen på stadsbiblioteket och köper Engångskamera och går på Bio. Och jag ska fylla på Busskortet Åh Ja. Det är alltid en lycklig stund.

I am a highway man on the road again

Camping i Norrlands mörka skogar.
Livet i husbil.
On the road.
Vars man än vänder sig, lukten av fot. Man känner sig i egenskap av människa som del av en underrepresenterad art efter tio mil då man sett fem älgar, noll människor. Vilket även leder till att man känner sig lite hotad och beslutar sig för att vända om när man tar en bensträckare i skogen och stöter på en benknota. Man minns inte längre dagen då man förkastade både behå och deodorant. Betydelsen av begreppet "civilisation" blir mer och mer oklart, medan både klädmärket "Mulligt och gulligt" och restaurangen "Paltzerian" har letat sig in i ens medvetande. Ja, man börjar till och med gilla "Den som dör får se" med Markus Krunegård i brist på annan sysselsättning. Vad som började som en oskyldig imitation av Jens Persson i "Ingen bor i skogen" har utvecklats till en fullblodig bondska som vräker fram närhelst man öppnar munnen. Ens hud har blivit så fet som vore den gjord av bearnaise, och man känner att man, både för sin egen och andras skull, borde överväga att sitta några månader i karantän innan man åter börjar socialisera. Och i övrigt ser man ut som något som bara borde kasta in handduken och ta anställning på Gringotts bank, och luktar därefter.
This, my friends, is life on the road.  

Rodi me u majsku zoru, kupaj me u bistroj vodi

Ikväll åker jag helt officiellt till Gällivare. Gällivare liksom. GÄLLIVARE. Jag säger som Barney Stinson:

Love it?
I hate it!
why? Why? WHY????

Jag lyssnar hundra gånger om på låten Bistra Voda med Regina.Det är så satans vackert fastän satans kommunistiskt men ändå, satans vackert.

Sorry if I'm low, but where did my days go? Oh I don't believe in anything

Det är något med världen nu som gör att jag blir helt omtöcknad när jag går utanför dörren och jag lyssnar på Jedi med Melpo Mene och det enda jag kan tänka på är salongsberusning för den låten låter exakt som salongsberusning den låten är en salongsberusning inget ord passar bättre. Och de där första sekunderna när man vaknar på morgonen, de där sekunderna innan allt kommer tillbaka och knuffar omkull en igen.









ps. för du var solskenet, johhny jag var ensam. Håkan har släppt en ny skiva nu men det är bara hans samlade singlar och jag blir jättebesviken för jag trodde att han skulle släppa helt nya låtar och va? Ska han göra det också eller? Va? Och nu har VK tryckt ihop Kultur och Nöje på ett enda uppslag och jag blir jättebesviken för det enda jag läser i tidningen är Nöje och Ung (så engagerad i omvärlden var jag) och jag hade hoppats att de skulle göra fler uppslag med det inte färre. Sporten däremot kunde de ju gott spara in lite på.

vad är det som gjort dig så ointaglig

Luften är tung av allt som aldrig hänt/Men jag sitter i fönstret för att få se livet fladdra förbi/Och jag minns dig innan sömnen tar mig, små tistlar i mitt bröst/men jag såg framtiden i stjärnorna inatt, små korn av ljus i oceaner



av svart.

And though I love you and you know that, well I no longer know what's that's worth



Det här stämmer så exakt. Det är helande på något vis.


http://www.youtube.com/watch?v=EcwABj_1FKA


lättmjölkfilmjölkmellanmjölkBOBapelsinsaftmildyoghurtvanilj

Ja, rubriken kommer direkt från ett kvitto.

Igår panikade jag iväg och tog bilder till leg, och ja det må jag säga, det kortet blev ju som gjort för att titta på om tjugo år och säga Herregud som man såg ut på den tiden, jag såg ut som någonting avdankat från sjuttiotalet som är helt borta i huvudet. Sedan hände kassa saker, bra saker, kassa saker, bra saker och slutligen kassa saker och sen kom jag hem. Och ibland är det bra att det finns människor som undrar vad man har för sig, just i såna stunder då man tappar tron på vad man håller på med. Och nu har jag tusen valmöjligheter men ingen lust att välja.

Människor blir monster om ingen säger till.

Nu orkar jag snart inte mer av det här, helt okomplicerat.



Och jag undrar om du ser den, ser du stjärnan i det grå?

Jag lyssnar på Summerbreeze tusen gånger om och känner att det är så osannolikt att det finns något så fint som Johnossi, men det är också helt fruktansvärt osannolikt att det finns en sådan låt som Hey, soul sister, hur det kan finnas en låt som kom i just rätt ögonblick och sa allt med de rätta orden, det är så osannolikt att KRISTIAN ANTTILA MARKUS KRUNEGÅRD HÄSTPOJKEN kommer till Trästock. Det är så osannolikt hur Kristian Anttilas hår lockar sig, hur svetten rinner i Markus halsgrop, hur rösten stockar sig för Hästpojkarna. 
Igår skälvde jorden till och idag är det varmt för första gången. 


If you don't feel the way I feel it don't matter, cause I'll never know how you feel

Igår var vi på lan. På NTI. Datorer. Godis. Colaflaskor. Chocolate Rain som bakgrundsmusik. World of Warcraft. Pojkar som är helt borta.

Intressant.

Sedan gick jag och Anna hela vägen från Umedalen.

Sedan körde min syster hem mig.

Annorlunda.

Då är döden för nära för att orka förstå

Gick omkring i dvala igår tror jag, hade humörsvängingar som bara den, vandrar nuförtiden mellan att se allt från något sorts oseriöst perspektiv och att bli fullkomligt galen, vrider på mitt kaleidoskop, avslutar dagen med att trots allt känna mig glad över några människor och glömma andra, vad liten du är just nu.

one weekend you're acting crazy, I might have to hate you baby

Tjjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Varför har jag ett kontinuenterligt(näh det här går för långt, om det stavas så där så är det ju helt sjukt) behov av att säga alternativt skriva, spelar ingen roll, i alla fall bara vräka ur mig ordet Tjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hela tiden? Jag vill bara säga det allt jämt. Någonting annat som känns helt sjukt är att jag har lagt till Seven Nation Army på min Junispelningslista. Där går ju egentligen smärtgränsen. Den här dagen har varit alldeles otroligt sämst och jag har som över en natt, som genom ett trollslag, som av en ren slump, vad vet jag, blivit rena stammisen på Facebook i ren brist på annat att göra. Jag vill till stan, säger jag med armarna i kors som en obstinat treåring, och Jag vill att det ska vara soligt och Jag vill ha pengar pengar pengar på mobilen. Min hållhake och mitt enda kort att spela ut för att klämma ur mamma och pappa pengar till att åka till stan för är att jag måste till stan för att ta några foton i en fotoautomat till mitt ID-kort så att jag blir insläppt på Trästock senare i sommar. Vilket jag måste få gjort annars så skulle det ju suga brutalt mycket. Jag orkar inte sitta hemma och lessna en dag till snälla nån.  

Här kommer den. Sommarlovsångesten.

Jag har en känsla av panik i magen, känner mig mer paranoid än på två veckor och vill säga Din Jävel till alla. Inte för att vara dum, bara för att jag gillar att säga det. Och med överhängande risk att låta som någonting patetiskt så Jag vill ha pengar på mobilen nu och jag vill kunna prata med människor och inte vara beroende av att alla först tar kontakt med mig. Ingenting kan göra en mer paranoid. Nu räcker det väl snart.

Hjärtat slår, det slår skiten ur mig, jag vill att du ska se, för jag vill inte förlora dig

Jag kom just ihåg att jag i onsdags åt en morot i duschen, det är vad tid gör med dig. Ibland har jag ett oroat knyckel i magen, det är vad tid gör med mig. Idag stängde jag mitt skåp för sista gången. Tiden. Återigen.

Har ni tänkt på att det har skett tusen katastrofer på sista tiden? Något enormt är på gång. Jag älskar ordet katastrof. Och ordet karuseller. Och ordet choklad. Jag skulle vilja att en ny katastrof hände snart, nånting helt ohållbart, som till exempel om det visar sig att en man i Canada i hemlighet har samlat colaburkar i sextoifem år i en stor lagerlokal i den laglösa bushen, och när han dör och i sitt testamente överlåter sin otroliga samling till sitt barnbarn så får omvärlden för första gången reda på samlingen, och blir först fascinerad, men sen märker folk att de äldsta colaburkarna innehåller någonting megagiftigt som inte går att återvinna, och att den extrema koncentration av det megagiftiga ämnet som bildats eftersom att han har flera tusen burkar är mer än vad jorden kan ta hand om och det är omöjligt att förstöra, och ämnet sipprar ut när man gör sig av med burkarna, och därför kommer denna intet ont anande man att helt enkelt ha förstört jorden för all framtid bara genom att helt oskyldigt ha ägnat sig åt att spara dessa burkar.

Ja jag skrev detta på natten. Jag blir lite underlig då.


Let them eat cake she says, just like Marie Antoinette

Aldrig förr har det väl passat bättre att citera Håkan Hellström, som den citerande Cedric jag är, för det här mina vänner, är natten vi kysser all skit vi gått igenom här adjö. Men konstigt nog så minns man inte skiten såhär jättetydligt nu såhär sista dagen.

Du vet att du fått nog när du vill ha mer, låt mig få följa dig ner

Inatt sov jag bra för första gången på flera månader och vaknade lycklig och det är grönt!! överallt, och jag borstade tänderna i ett soligt grönt!! fönster endast iförd min egensydda skjorta medan Cornelis sjöng Felicia adjö i bakgrunden och jag kände mig lycklig!! och igår satt jag i en musiksal klockan fem på kvällen och åt nudlar med människan som skrattar åt samma mygga som jag och vi lyssnar på Queen för att sedan urarta i en duett på Shoreline, och bandet repar och vi sätter igång ett alarm utan att mena något mer med det, idag äter jag för sista gången korv och glass i sävar matsal och du vet att du fått nog när du vill ha mer..... låt mig få följa dig ner. Imorgon tar någonting slut och något nytt och större börjar. 


t

Imorgon går vi ut grundskolan för första och sista gången i livet. Det är nog bra att jag inte förstår vad det riktigt betyder för då skulle jag nog inte klara av det.

If you have to kill me use a Tommy-Gun baby

Tommy-Gun med Royal Republic är så skärande monstruös. Jag tror att den kommer bli mitt nästa obsession. Så kanske mer för min egna skull, för att jag inte ska kollra bort någon av den senaste månadens storheter, vilket vore synd och skam, så I present, en liten anspråkslös lista med mina senaste obsessions i kronologisk ordning:

Babyshambles - Albion
Håkan Hellström - Aprilhimlen
Train - Hey, soul sister
Parken - Jag har vart vilsen, Lisa
Amadou & Mariam - Je Pense a Toi
Johnossi - What's the point. 
( Tommy-Gun - Royal Republic)
Episka låtar. 

Se mig så som du såg mig första gången, bli nån ny igen i mina ögon.

Det kommer en tidpunkt i alla människors liv då man måste fråga sig om man är en sån där person vars huvud skulle se helt buckligt ut om man skulle få för sig att raka av sig allt hår.  

Kraft, jag går på kraft, kraft är allt jag någonsin haft

Vi har inte sett slutet på detta än. Än på länge har jag en känsla av.

Att alldeles alldeles alldeles själv cykla hem genom en alldeles tom natur över en vidsträckt sträcka mitt i natten i en alldeles stelfrusen kropp med det enda som hörs. Fåglarna. Det går inte att förstå förrän man har gjort det. Men. hur. sött. världen luktar. hur den. sluter sig om dig. hur. trygg. du känner dig. hur. stilla allt är. hur. lugn du är. det går inte att förstå förrän man gjort det. det. är. något övernaturligt. men.

världen. vill dig väl.



Monstruös meningslöshet med menande maktlöshet

Jag har bara en känsla av att något väldigt dåligt kommer att hända väldigt snart. Jag tror att jag måste baka någonting nu för att bli kvitt den känslan. 

If you'll never notice I would sit here and wait for you again

Vira Blåtira, brinnande bambuskott, citationstecken, myggor, saknad, tanken på en saknad som komma skall, Johnossi, omtöckning, kramar, kittlig rygg, känslan av att inte veta var man ska göra av förnedring, känslan av att inte ha kontroll aldrig nånsin, vänner, människor man inte kommer att klara sig utan, människor man inte skulle klara av att ha kvar i livet mer än en vecka till, missförstånd, människor som bryr sig bakom ryggen, lycka, förändring, sovmorgon, rökelse, gud vad skönt det ska bli att slippa er,er däremot kommar jag att sakna, förändring som aldrig slutar vrida på sig, skratt. Varje dag någonting annat.
Livet har aldrig varit så okontrollerbart förut.  


Where do we go when we go from here?

Livet ordnar sig men lägger upp för nya problem, måste le när jag går därifrån, måste tänka efter sen efteråt. Tror att jag glömde mobilen på skolan, vet inte riktigt vad allt innebär. Börjar nästan gråta när vi lyssnar på Simon och Garfunkel, känner ett ständigt närvarande behov av What's the point, inser att det är första juni. Undrar hur allt kommer att kännas i morgon.  

RSS 2.0