När till och med tystnaden tappat en ton i sin klang

Jag har ont i knäna fast jag nog är ung, nu faller höstlöven, allt har varit möjligt länge nog nu, nu känner jag mig obekväm, nu vill jag fly någonstans fast det är inte ens värt att jag skriver det för det är liksom underförstått, nu kan det få bli november om det vill, nu spricker bubblan på mina läppar, nu är jag här, här vid kanten igen, nu har allting varit möjligt länge nog. Och när jag vaknar tänker jag ofta på ånger.

Hur kan du se dig över axeln och säga Det blev som det blev?

Lyssnar på Freddie Wadling och inget mer inget alls mer.

if you happen to find me eathable

När jag läser om endogena och exogena processer intar jag rollen som miljömedveten anarkist med brinnande medvetande för då kan jag nästan få fjärilar i magen av att tänka på miljön men helst vill jag gå på mörkerpromenad med min halsduk och lyssna Eels och Parken och M. Ward, allt sånt, fast ändå inte för helst vill jag kramas och hålla min hand i någon annans för min hand är alltid kall och när jag skrattar jättelänge så svimmar jag nästan och en gång svimmade jag när jag tog astmamedicin. Jag vill åka till Övik igen och kolla på filmer med hånglande män. Och helst helst helst av allt vill jag gå härifrån och förstöra allt i min väg.

Vad talar emot?

Faktum är att jag har lite ont i hjärtat.
Mina ben är rastlösa. Där ute är det gult rött orange.
Idag är jag bara här. Mitt rum är stökigt fult hemskt och fel.
Läxa det går inte. Gå höstpromenader det går.
Jag vill aldrig mer gå över broar. Jag tror jag ska bli oerhört galen i någon istället.
Blaha blaha.
Idag är middagen sen. 
Idag är allt lite sent påkommet. 
Vad talar emot snälla kan inte något bara tala emot? 

What can I say that is simpler than Now is all there is

Kom ihåg mig (glöm bort mig)

Jag har varit rädd rätt så länge nu och jag saknar dig mer än jag tror att du förstår.

She and him och novellskrivning och annat sånt, du vet, höst.


And I'm always gonna want to blow your mind

Hela denna dag har jag tänkt på låten Hey Soul sister, litegrann på April och jag har känt mig lurad. Och jag kom att tänka på det faktum att igår när jag sov i biblioteket så drömde jag någonting som var speciellt och vaknade med ett ryck en sekund senare. Jag drömde nämligen att någon sa med hög röst:

De betraktar på oss när vi pratar och skrattar obehärskat
de betraktar oss när vi går tysta bredvid varann
och de älskar det de ser.

???

And in my lucid moments I can see that the heart may be the weakest part of me

Vissa dagar vaknar man och bara måste ligga i sängen och kolla på äppelträdet länge för att det ser fantastiskt ut, slå huvudet i busstaket, sova i tre timmar i en fåtölj i stadsbiblioteket med jackan som kudde och få ont i hela kroppen för att fåtöljen är helt kvadratisk men det är inte kroppen, äta hundra hummusmackor, sitta med Björn på en trottoar och skriva Jens med tandkräm, äta äpplen som snart faller ner från trädet, bli kall om fötterna och sniffa olivtvål. Och lyssna på Noah and the whale.   


Jack.

"The only people for me are the mad ones, the ones who are mad to live, mad to talk, mad to be saved, desirous of everything at the same time, the ones who never yawn or say a commonplace thing, but burn, burn, burn, like fabulous yellow roman candles exploding like spiders across the stars and in the middle you see the blue centerlight pop and everybody goes "Awww!”"

Och hur är livet i er stad och känslorna ni har?

Jag äter lakrits och jag fattar inget för jag har ätit en hel 200gramschoklad helt själv idag och jag är inte ens sugen på lakrits och det fastnar i tänderna och allt blir ett helvete utan dess like. Nej. Att åka buss långt är det bästa. Imorrn är det val. Nu tror jag att jag ska duscha. Tända rökelse. Läsa På Drift.


Och fastän allt är skit är himlen ganska fin



(nä inget är skit jag ville bara skriva det för att himlen var fin)

Turistjävel för en dag












































Rheumatic Fever

Jag tänker på rheumatic fever.

Och alla talar om dig Hurricane

Jag lagar mat som är god, vill bada men måste skriva något sorts författarporträtt och jag aldrig kommit så bra överens med författarporträtt och samtidigt måste jag göra en massa andra läxor också. Jag får liksom ingen ordning på mitt liv för jag vill bara bada.

Men du är som jag och lika barn leker bra

Jag lyssnar på Hollywood Hills, går som en hund i ett regn med vatten mellan tårna och i ögonen och överallt annars också för den delen, blir ledsen på mig själv för att jag saknar självdisciplin, skrattar så jag får kramp, får svårigheter med att ta in människor....... för att de är för fina, klarar inte av något alls, saknar redan Östra Ersboda fast jag inte ens har lämnat det än. Och spelar lite gitarr.  

katt

det är helt fantastiskt att lägga sig ner bredvid en katt, stryka över den vita, krulliga magen och luta näsan mot det lilla huvudet som luktar episkt och känna den sträva tungan som slickar på ens hand som lejonen slickar köttstycken från sina offer. känna svansen som följsamt rör sig över omgivningarna som en blind människas käpp.  jag är ett offer för katter.

Och om jag ställer mig mitt i solen för dig

"Hur kan det vara så vackert, nåt som dör?
Hur kan man glömma vad man lever för?"

när man varken förr eller senare känt sig mer tattar

mina fötter är fortfarande kalla.
i runda blåa glasögon går själv barfota genom stan och har på sig färgglada linnekläder som fladdrar runt kroppen och flätor och lila systemetpåse med skor i och blåser ut vackra rosaskimrande såpbubblor ur en burk som man till sin stora lycka just fick i barnboxen på max och alla ler mot en med hjärtat och ens eget hjärta pulserar snabbt för idag har man både svept två och en halv koppar kaffe och ramlat lite huller om buller i en skog så att ögonen känns lite konstiga och varma och vid valstugorna ler den där unga vänsterpartisten stort mot en och hälsar och frågar om man vill veta något eller om man bara lite allmänt går omkring och blåser bubblor, svarar jo så är det nog, och han säger att det ska man fortsätta med, sossarna frågar om man inte fryser om sina fötter och man svarar jo, och de frågar om man har hört talas om kronisk benhinneinflammation och man svarar näe, men vad hade de förväntat sig, och de säger att om de hade haft ett par extra skor så hade man ju fått dem, man ler och blåser vidare, folk följer en med blicken men ingen verkar sur. Man känner lugnet men undrar varför man gör som man gör och varför inte alla andra gör det. Varför man är som man är. En dag som denna när man varken förr eller senare känt sig mer tattar men aldrig heller mer bra till mods och tänker att det här är min pryl (ni vet som The Pranksters där alla hade sin pryl och alla gillade allas prylar). och efteråt när fötterna fortfarande är så kalla.  
  

Håkan min kära Håkan.

Vänta. Jag måste bara pausa på Youtube. Nu ska jag lyssna på Håkans nya singel Saknade te havs. Jag är lite rädd. Det är ju Håkan. Tänk om det inte alls är vad man har tänkt sig. Vad händer då? Nu ska jag göra det.

...

Jag känner mig omtöcknad. Så här efteråt.

Jag ser hur du glittrar, jag ser det i dig

Inatt drömde jag att det låg mycket snö på marken och någon räckte upp handen i klassrummet och snackade om låten Ser du stjärnan i det grå och det kändes verkligt och ångestfyllt.

Men jag ville inte förstå

jag vill bara ha dig

Tanken slog mig när jag åkte på spö

Västra Frölunda låter bäst i Östra Ersboda, jag känner mig fluffig idag.

och jag hittade något långt och trassligt i mitt hår

Och jag hittade någonting tjorvigt och långt i mitt hår. Sen hittade jag två såna till. Sen förstod jag på att mitt hår inte kommer vänta på min tillåtelse innan det förvandlas till dreadlocks.
Jag tror jag ska passa på och kamma mig när jag åker hem och äter imorrn.

..........

och ibland kan dagarna kännas nästan till och med långa.

Ta min hand och kom så går vi vidare

Allt det som händer nu är ingen slump och det kommer aldrig heller bli som förr.
Det är när jag ensam i natten går barfota ut i Östra Ersboda för att känna Septemberluften och glo på en stjärnhimmel som jag ser det. Och när jag ser det, verkligen verkligen inser det, att det är emot naturlagarna och fysikaliskt omöjligt för saker att någonsin! någonsin! någonsin! bli som förr någonsin igen, så inser jag att det existerar en del i mig, hur mikroskopisk den än har känts ibland, som alltid kommer att älska allt som var. Älska att se reflektionen av mina randiga tröjor som successivt växer sig större ju närmare jag kommer de oranga dubbeldörrarnas glasrutor, älska att se Corpse Cultivator spela på avslutningskonserten, älska att äta dubbla dagismackor i matsalen, älska att ha praktiskt taget de flesta jag känner inom en överskådlig radie, älska lukten av lärarnas handkrämer. Älska att klottra i matteboken. Men det behövde kanske bli ett avslutat kapitel, läggas bakom, innan den biten i mig blev stor nog för att synas och värd nog för att älskas. För nu när allt det där är avslutat och oföränderligt så kan jag se på det och veta att inget av det kommer ändras, och därmed aldrig bli sämre eller göra mig besviken. Och jag älskar det.
Del ett av livet är avslutad och nu inser jag det.  


jag är ensam men ärlig mot mig själv

Det finns historiskt fina människor och jag gillar inte mig själv mindre för att jag gillar att gå själv eller jo det gör jag nog. Jag önskar att jag kunde umgås besinningslöst. Men det kan jag inte. Jag skulle vilja att jag älskade alla. Men det gör jag inte. Jag önskar att jag kunde se det fantastiska i att alltid vara omringad. Men jag ser det inte. Jag skulle gilla att kunna prat a obehindrat med alla. Men det går bara inte. Jag skulle inte tacka nej till att vara ett socialt väsen. Men det är jag inte.
Men jag gillar människor. Det är sant. För det gör jag verkligen. 

För när jag ser dig smäller kistlocket upp

sval kattpäls mellan fingrarna, skakande kvällsbussar, glass och psykiskt illamående, missa buss och missa busshållplatser, gå på kvällen och kvällen är ljummen, gå på dagen och dagen är som vilken utsliten sönderspelad gitarrslinga som helst, till exempel den som kommer ur det där garaget när man går förbi, cyklande barn och nudlar, arg inne på obs, göra bananpannkaka med vänner och ta cykeln till konsum, lyssna på Kristian Anttila men även skratta hysteriskt. fler skakande bussar. håkan hellström. händer i fickorna.

Allt för att få gå över Tegsbron. En. Gång. Till.

Men inget är för evigt, det är väl underförstått

Jag har upptäckt att jag mår bra av att läsa politik. Och jag gillar det här läget jag är i nu. Det här läget av upptrappning innan allt blommar ut och följdaktligen går åt helvete. Jag hatar trafikbrus och önskar att stan kunde hålla käften. Men jag älskar kramar som gör en omtöcknad. Som gör att man vänder bort blicken med sömniga ögon eller måste sätta sig för att benen är på ett nytt sorts humör och varken vill stå eller gå eller sitta eller nåt annat heller för den delen. Och jag hatar att drömma om folk om man ändå inte kan drömma något vettigt om dem och jag älskar att vakna i en förvirrad septembermorgon av att någon skriver fina saker till ens mobil. 

Jag lyssnar på Lars Winnerbäck nu. Då var det dags igen. För höst. Men det anade jag ju.  

It's complicated out here

Solen är vacker för nu är det höst och samtalen går och jag håller med, den här generationen har ett fel och distad gitarr är det vackraste och sorgligaste jag vet och det kanske är ett av mina fel för så kan det väl inte rimligtvis vara men jag vill till nya städer nya trafiktumult. Nya ytterligheter. Och jag tror jag ska kasta mig igenom ditt fönster för jag gillar när människor använder ordet eufori.

Och det räcker för mig nu för tiden.

Himlen var ett underverk i ett dygn.
Jag försöker lära mig att plugga men det går sådär för det skaver mot allt som mitt liv har blivit och är. Det sommaren gjorde mitt liv till. Och jag går rakt fram på stan och ser ingenting för solen trycker men det visar sig att jag går rakt emot en legendarisk underlighet och vi går.
Och jag kramar människor och vill att hösten ska explodera över mig. Men det går sådär.


Meet me in Chinatown for opium and tea.


RSS 2.0