tisdag

Skrynklig om händerna och kall om fötterna och människor andas så djupt att det blåser i mitt hår.
Vill göra en massa saker men det är vinter och det är liksom svårt att orka och kommer till skolan klockan åtta och får veta att lektionen är inställd. Kan inte hitta viljan att göra annat än att lägga mig och sova på bänken i musikkorridoren. Vaknar en timma senare av att Oscar har kommit dit och satt sig och några (musikare kanske) spelar trumsolo i trappuppgången och teatrare går förbi två och två och säger saker med allvarlig ton. Äter en banan och skriver epokprov med sömnen fortfarande i mig. Det är väl midgård. Jag snackar om att jag vill sluta bry mig om allt men vet inte riktigt vad jag pratar om, låter väl munnen gå.
(Tror benen ska vika sig under mig när jag rundar hörnet, måste ha sett skräckslagen ut)
Efter skolan och träffar Björn som tycker att kramar gör allt bättre och som säger Jag har en röd skjorta, satan vilken bra stämning, och hans vän som jag vet inte, jag känner att jag kom på kant med.
Åker hem och mamma är arg. Har ont i huvudet av jag vet inte, kaffeabstinens kanske, och inser att jag bara liksom går på, vet inte riktigt vad som händer, förvirring och dvala.
Första dagen på länge som jag inte sover hela eftermiddagen i alla fall. Alltid något.
Och btw, min dator gick sönder för jag nyste te över hela datorn så den brummade mycket och sen dog. Vet inte riktigt hur jag ska förklara mig för teknikerna.

Now come away away oh say you'll come away

Gin in teacups and leaves on the lawn, violence at bus stops and a pale thin girl with eyes verlorn

Till och med lite feber

Sover hela dagarna och pluggar mindre än jag borde. Ont i huvudet och till och med lite feber. Sorgen över staden. Och kall över vintern. Lyssnar på Broder Daniel och Bright Eyes som om ingenting och har chansen men ger upp på förhand. Ska göra te och kanske till och med försöka lära mig allt om epoker.  

Drömmen de

Jahapp borde väl plugga medeltid men hatar det så sitter  och nostalgiar med gamla diariums istället, skämskudden blev det kan jag ju säga. Hittade dock denna pärla, ett test där man skulle skriva om sin drömkille. Alltså. shit. ja. vad ska man säga. oförbätterlig verkar man vara. Observera detta var typ två år sedan.

DRÖMKILLEN
Ska han vara brunett, blondin elr rödhårig?- svart hår, snedlugg
Ska han vara längre än 1,60 cm?- gärna lång och tunn
Vad ska han ha för ögonfärg? bruna kanske?
Ska han vara sminkad?- om han e emo så går det väl an med lite svarta ögon ;P
Ska han vara fotbollsnörd?- nee fy
Ska han va pratglad?- antagligen
Vad ska han ha för intressen?- musik! Poesi grr...
Ska han va muskulös?- nej nej, tänk Lars i Idol-style istället
Ska han ha hål i örat? nej (hulk hulk)
Ska han vara en festkille?- neeee, hellre att han sitter hemma med gitarren...

Hon kunde vara någon annan, någon bättre









sitter väl på sängen i linne och trosor och lyssnar på fina saker



och såhär såg himlen ut i september, men det känns ju som rätt så långt bort nu.

She spoke words that would melt in your hands

vill ha dig. så. väldigt. mycket.


I put my finger on the pain, it was nothing, just the smell after the rain

Jag måste sluta kolla i fotobloggar, jag blir bara så sugen på att ha ett underbart liv att jag bara vill kasta ner massa saker huller om buller i en kappsäck, och kalla det för kappsäck och inte väska, och sätta ihop håret med kinapinnar och sen bara fara till Paris och sitta på nåt kafé och lyssna på dragspelsmusik och bryta en chokladkaka i småbitar. Och känna idyllen komma ni vet IDYLLEN IDYLLEN IDYLLEN. Vilket ord.


Jag har panik över människor och vad de gör mot en med en, Börjar bli paranoid också. Tror att jag är förföljd och drömmer mardrömmar. Det är väl vintern. hatar kylan.  

Solen säga vara klimatets motor

Eftersom att det enligt avtal ej skall förekomma någon facebook för min del denna vecka så skriver jag det här istället:

Två pedagogiska seriestripar, några artiga och vuxenpoängsgivande ordvitsar och ett debattinlägg mot växthuseffekten senare:
JAG ÄR KLAR MED MILJÖHEMPROVET JAAAAAA YES FAAAAANTASTISKT MED MERA

Like Proust be an old teahead of time

Läser dikter, dricker kaffe, dansar och drömmer mardrömmar. Torkar mig bakom öronen.

Lördag kväll ni vet

Sitter i världens skönaste soffa och har en kudde över ansiktet för en kamera jagar mig och jag håller i finaste katten som biter tag i mitt finger för jag är så dålig på att hålla i, pratar om män som kan vara grova utan att vara tjocka men inte kunna förklara exakt hur och sedan skratta och kolla hur roliga folk såg ut för längesedan i skolkataloger, hälla te i det halvfulla vattenglaset så det blir konstigt men fascinerande bärnstensfärgat och inse att sandkaka är gott fast det heter sandkaka. 

Ja så är det nog

I'll love with my heart and I'll hold with my hands, but you know, my heart's not yours. 

So it is what it is (kanske är jag kär i dig)

Oh, your voice could summon the angels, and your beauty could waken the dead.





harry kanske

Aldrig förut har det gjorts något som Harry Potter.


Come save me with your hands

I'm pretty, pretty tired of balancing on the edge of this knife


Men ikväll blir det Harry Potter


           

och du är nästan vaken

gör chokladbollar och dansar runt till parken.

Min seriestrip blev fin

Vet inte, känner mig inspirerad. tittar i fotobloggar, det är därför. Vill bara vara världens bästa fotograf, tror jag är den sämsta. Vill ta underbara kort och dricka munkte och kanske dansa runt till Två steg från paradise, ni vet låten inte albumet, i alla fall, i mina Elvis möter jamaicansk knarkare-byxor. Måste göra saker men vill inte. Snart blir det Berg flyttar in och te. Älskar stunderna av kaffe och okontrollerbarhet.

Skriver en pedagogisk seriestrip om uppståndelsen av vindar

Den luft som steg kommer kylas!



some pretty concrete sky.

I stockholm, går gatan fram i mörkret, ser tusentals ljus glittra från kanten av bron och ljudet av stan som ett radioaktvt sönderfall och tänker, den här staden, den är ett monster. Känner igen människor jag aldrig sett, alla ser ut som samma, sitter på borgarcaféer och mår dåligt men bra över en chailatte, halvligger i en soffa i ett annat café i en källare och äter bönsallad och har tusen oförklarliga tovor i håret. Slösar några timmar på ett hopplöst fall, spårar ur och dricker te i ett hotellrum som mest liknar en städskrubb, sover bättre än någonsin annars. Går in i en affär och hamnar i himlen, letar efter kinarestauranger. Inleder ett kärleksförhållande med Seven Eleven. Går dit två gånger inom loppet av en halvtimme, köper tvivelaktiga påsar med bananchips. Älskar staden på kvällen och promenaderna och vandrarhemmets storslagna litenhet men blir slutkörd över staden om dagen. Hatar T-centralen. Står vid bögringen och sjunger på Trelleborg-Travemünde-Världen. Köar utomhus tills lungorna sprängs av kylan. Deltar på ett livs konsert, en episk episk upplevelse. Sover så gott så gott och missar bussen hem. Hittar en annan. Åker buss en hel dag och lyssnar på två främlingar som hittar varann, pratar i två timmar, som ler när de skiljs åt. Önskar att vi haft en dag till, hatar att komma hem. Men stockholm, some pretty concrete sky.   

Du kanske kommer förstå

Lyssnar på Noiserock i Japan igen och igen det är ett tips för adventiga dagar i stickade tröjor och snö mitt på dagen, det är i alla fall så jag föreställer mig att det måste bli. Det är bara årstiderna vi känner till nu, vad annat vet vi (förutom att ingenting av detta är på riktigt)? Kom hem från Stockholm, det ska jag skriva om. Jag ska också skriva hemprov i miljö, (det går lättare om man har på sig gröna byxor), skriva dikt om vintern. Har insett att jag har fått en roll i klassen som jag inte känner till. Vet inte hur jag ska tackla detta faktum. Skriver av mig. Diktar. Lärarna har snöat in på dikter, det har jag med. Väntar på känslan av Det är nu det lossnar Det är nu det lossnar. Letar upp favoritdikter, hittar tusen stycken. Längtar och vill, längtar och vill. Funderar på Uppsala, det är dit det leder. Det är trollbindande att tänka på. På gatorna och gränderna. Ser en nacke jag inte kan ta blicken ifrån, klyschor har en anledning att vara klyschor, för jag börjar nästan gråta av att du är i närheten. Beundrar, beundrar, lyssnar på Shelley och vet att om någon skulle få bort mig från gatan så är det du.    

Ser hela stan sjunka, som Titanic med alla ljusen tända

jonglerar med ett tusen paradoxala känslor

Allra finaste Jack

En sån där människa som man kan ta till när man inte själv har orden.

"För jag tycker om för mycket saker på en gång och blir förvirrad och rusar från den ena fallande stjärnan till den andra tills jag stupar. Det är natten, det är det den gör med en. Jag hade inget annat att erbjuda än min egen förvirring."

och vi går ut och brinner upp i natten

Nu far vi till stockholm kram och adjö umeå

nu blire håkan och älskar du mig så lämnar jag dig, och lämnar du mig så älskar jag dig och jag ska sjunga och hoppa och skrika och allt sånt

kram och adjö umeå

Och få mig av den här jävla gatan

Du är en sån där människa som gör det till någonting svårt det faktum att man lever utan dig. Och när jag är i närheten av dig, så känner jag, att nu är jag, två steg från paradise. 

.

nu har jag gjort ett album med bilderna. den som läser vad som står i det måste nog dö sen.

när vi blev fulla, för kärlekens skull.

Jag känner för att fotografera bleka bilder fast jag kan inte, och jag känner för att vara sådär ni vet lycklig. Det är mörkt ute så jag tror jag ska gå ut och gå länge med hundarna. innan det är svart. och kaffe har jag druckit. Jag kan inte vara vaken längre, jag kan inte ens sova längre, så jag lägger mig i soffan istället, du har rätt, det är liksom lättare där. snart snart far vi. och vi får se vad som händer imorgon.

I know you feel like there's nothing to feel



det känns som att jag hellre dör än går ut med hundarna just nu, jag är så trött

Istället ligger man på rygg och ältar minnen

00.50 jag kan inte sova. Jag sover inte, jag ligger och tänker på vilken kväll som varit livets bästa. Och det är mer än bara en sorglig kliché, som det heter. När man tänker på sånt så känns det i magen. Och det gör det också när man tänker på leenden. och ögon. Jag rullar omkring som en galning i sängen, jag sover inte. Jag går upp och dricker vatten och lyssnar på Hästpojken istället. Hästpojken är mitt bästa. Hästpojken och Bob dylan. Jag sover inte. Jag sitter här halvt naken istället, man kan inte sova i tröja i alla fall. Tydligen inte utan heller. Jag sover inte, jag vill äta något istället. 

Det är så lätt, så lätt, att falla för saker som är svåra. Svåra saker som man tänker så mycket på att man inte kan sova. 
Och jag sover inte.

Långsam går natten, och het

Men om ingen någonsin är värd en, ska man bara vara ensam då eller?

Åh vad jag önskar att du sprang in i mig, att du sprang rakt in i mig

Jag fick plötsligt en sådan lust att jaga dig!






mina lungor känns som att de blöder åh ledsama ledsama dag

Åt helvete med himlen

Nu står jag kvar här med nåt hårt i min hals, nu står jag kvar här och vet ingenting alls.


hans röst skär som en kniv, hans röst skär som en kniv, ingen sjunger blues som Jeffrey lee

Tänkte bara ta chansen att konstatera fakta, och säga att när man lyssnar på Thåström så bär man på en känsla av att allt kommer gå åt helvete och att döden är enormt nära förestående.

Du och jag är miraklet här.

Framkallar bilderna från i somras, skakar så mycket att jag knappt får upp förpackningen och ler och blir tårögd när jag kollar på allt, sommaren var underbar, sedan framförallt besvikelse när jag inser att det är höstvinter regn grått kallt ensamt å sånt nu. Känner att jag vill bli Tomas Di Levas lärjunge eller något liknande, han måste vara världens underbaraste varelse, en människa springer ikapp mig med min tappade vante, blir glad. Drömmer saker om hästar som sjunger och dör fast fortsätter springa ändå och något om en vattenpipa och så. Det är mörkt idag. Man blir kall bara man tittar ut genom fönstret.

RSS 2.0